Her finder du en række gode råd til dig, som gerne vil passe godt på din krop. Carøe kiropraktik har som mål at hjælpe så mange mennesker som muligt til at opnå optimal livskvalitet ved at rådgive, inspirere og motivere til en sundere livsstil. Vi håber du kan få et godt udbytte af vores rådgivning. Er du i tvivl eller har du et spørgsmål til f.eks. slidgigt, sportsskader, ondt i ryg, nakke eller andre problemer, så er du meget velkommen til at kontakte os. Vi kan gøre en forskel.

Workshop: Tandbørstning for rygsøjlen patientforedrag

 

Indhold: Et foredrag som giver dig mulighed for selv at forebygge dine ryggener.

 

Tidspunkt: Onsdag kl. 17. kontakt klinikken for specifikke datoer.

 

Sted: På klinikken i Holte Midtpunkt

 

Tilmelding: Kan ske i receptionen eller på telefon 4542 2522.

 

Foredraget er gratis.

 

Vi glæder os til at se dig!

 

 

Workshop: Foredrag om hovedpine

 

Hovedpine er et af de mest almindelige smertesymptomer som både børn og voksne oplever gennem livet. Men det betyder ikke at hovedpine er normalt. Hovedpine kan have mange årsager og kan ofte afhjælpes med den rette behandling og vejledning.

 

Hos Carøe kiropraktik sætter vi fokus på hovedpine .

 

RING FOR LEDIGE DATOER

 

Foredraget er gratis og tilmelding nødvendig på reception@olecaroe.dk eller 4542 2522

 

Vi glæder os til at se dig!

Gode råd & workshops

 • Først med laserbehandling

  Vi kan nu som nogle af de første tilbyde behandling med den nye kraftfulde

  K-laser. Laser behandling kan virke smertelindrende og fremmer opheling af skader. Laser reducerer desuden hævelse, betændelse, muskelkramper og stivhed.

   

  Laser behandling består af infrarødt lys, der kan trænge ned og påvirke kroppens væv på celleniveau. Laserlys øger blodcirkulationen og trækker væske, næringsstoffer og ilt med til det beskadigede område. Laser øger hermed cellernes stofskifte og deres produktion af energi = ATP.  Dvs. kroppens egne reparations mekanismer forbedres.

   

  Laser kan bruges alene eller i kombination med anden kiropraktisk behandling.

   

  Behandlingen varer oftest fra 3 til 8 minutter og er helt smertefri.

   

  Antallet af behandlinger er individuelt, men som udgangspunkt kræver akutte skader ca. 6 behandlinger og skader af mere kronisk karakter ca.10-12 behandlinger.

   

  Bivirkninger efter laserbehandling er sjældne og kortvarige. Den hyppigste er tiltagende ømhed/smerter dagen efter behandlingen.

 • 20 gode råd til havearbejde

  1. Start med at gøre ting, der varmer kroppen og ryggen op stille og roligt, f.eks. fej terrassen.

   

  2. Prøv at planlægge så kroppen bliver brugt på en varieret måde.

   

  3. Skift imellem forskellige former for havearbejde.

   

  4. Nu kan du ordne terrassens blomsterkasser.

   

  5. Når du bøjer eller rækker frem, så stå med den ene fod 30-40 cm. foran den anden og bøj i knæ og hofter, men ikke i ryggen.

   

  6. Især i starten er det klogt at holde pause ca. hver ½ time.

   

  7. Det kan være en god ide at udføre nogle strækøvelser af de dele af kroppen, der særligt er i brug, det vil sige arme, skuldre, ryg, lænd, bagdel, og lår.

   

  8. Hold hyppigere pauser, når arbejdet kræver, at armene er over skulderhøjde.

   

  9. Ved tunge løft, som f.eks. på fliser, parasolfod, eller store træstubbe kan med fordel løftes ved at holde genstanden ind til kroppen og under navlehøjde. Herved er det mere benene end ryggen, der løfter, og i benene er vores stærkeste muskler.

   

  10. Træk maven ind og spænd mavemusklerne, når der løftes, men husk at trække vejret.

   

  11. Brug maskiner, der egner sig til det job, der skal udføres, lej dem i havecentre. Der er mange timer og smerter sparet ved at leje en fræser, frem for at grave haven med en spade.

   

  12. Skal der fjernes mos, er en elektrisk mosfjerner en genial opfindelse, den kan også lejes i et havecenter. Med den er man mindre udsat for nakke- og skuldergener.

   

  13. Undgå at sidde på hug i længere perioder. Det er bedre at sidde på det ene eller begge knæ, støt eventuelt knæene på en pude eller en stak aviser i en plasticpose.

   

  14. Undgå kulde eller træk på bare eller let påklædte områder af kroppen. En sweater om livet kan forebygge, at ryggen bliver kold.

   

  15. Bliver du svedig og dernæst afkølet ved hårdt havearbejde, bør du skifte til tørt tøj ved pauser over 5 minutter.

   

  16. Hvis du vil tromle græsplænen, så træk tromlen i stedet for at skubbe den. Det er mindre belastende for ryggen at trække tromlen bag sig. Husk at benytte kroppens vægt.

   

  17. Det er en fordel at benytte redskaber, der er lette og som har en god længde.

   

  18. Flyt fødderne fremad i stedet for at bøje ryggen frem, når du river, fejer, eller skuffer.

   

  19. Når der rives eller fejes, er det en god ide at skifte mellem at have højre og venstre hånd nederst, det kan faktisk være ret sjovt at lære et nyt bevægemønster!

   

  20. Husk at drikke vand ind i mellem.

 • Snerydning uden rygproblemer

  Snerydning i sig selv er sund motion, det forudsætter bare at man udfører bevægelserne rigtigt.

   

  Med skraber eller med skovl handler det simpelthen blot om at bøje i knæ og hofter. Holde ryggen lige, eller på samme måde som når man står op. Den skal ikke være lodret, men lade fremadhældningen foregå i hofteleddet. Lisbeth indskyder, at det er en fordel at trække navlen lidt ind samtidigt, for derved aktiveres de rygstabiliserende muskler.

   

  Et andet vigtigt punkt at huske er at smide sneen fremad eller til siden , men uden drejning i en allerede foroverbøjet rund ryg.

   

  Så skulle det ikke blive et problem at få ryddet for sne.

   

  Skulle det alligevel gå galt så husk at let aktivitet, så som at gå tur er godt. Bækkenvip øvelsen samtidigt med den let indtrukne navle er også god. Man kan ikke bevæge sig hele tiden, så ind i mellem kan du ligge på ryggen med benene bøjede . Det aflaster ryggen og føles rart. En kuldepakke kan også tage nogle af smerterne. Lig med den i 20 min. ud af hver time.

   

  Hold i ryggen er ikke farligt, men det kan være smertefuldt og dermed også generende.

 • Lange flyveture uden gener i ryg eller ben

  Når man flyver længe, sidder man med benene nedad og motionerer ikke ret meget. Derved ophobes vædske i benene, og den trykstigning i læggen betyder øget risiko for blodpropper. Det er muligt med enkle midler og forberedelse inden afrejse at nedsætte risikoen. Alle har naturligvis ikke brug for det, men er man over 50, eller har man problemer med kredsløbet, som jeg for eksempel havde, da jeg fløj til Singapore i slutningen af oktober kort efter en fibersprængning i læggen, så kan følgende være en hjælp:

   

  Er der kredsløbsproblemer bør egen læge kontaktes mht, hvilken medicin der bør indtages for at tynde blodet lidt. Jeg kan og må ikke rådgive specifikt om medicin, og det ville også være forkert her, da det er individuelt, hvad man har brug for.

   

  Anskaf kompressionsstrømper. De kan købes mange steder, og det skal helst være den model, der går helt op til lysken. De findes både i dame og herremodeller, så de ligner almindelige strømper.

   

  1. Tag strømperne på umiddelbart inden afgang.

   

  2. Udfør øvelser under flyvningen.

   

  3. Gå en tur i flyet ca. hver time ( undtaget den periode du sover).

   

  4. Undgå for meget vanddrivende under flyvningen (kaffe, te, alkohol) det er i sig selv vanddrivende at flyve.

   

  5. Drik gerne vand eller juice.

   

  I alle fly ligger der magasiner i lommen på stoleryggen foran. De fleste langtursfly har magasiner med øvelser, man kan gøre, mens man flyver, men jeg vil her nævne de vigtigste. Så kan du øve dig hjemme.

   

  ØVELSER I FLYET:

  Alle øvelser udføres i 5 sekunder og 3-5 gange. Øvelserne må gerne gøres flere gange med en til flere timers mellemrum. Husk at trække vejret normalt, når du laver øvelserne.

   

  1. Sid som i flyet og vip så med fødderne.

   

  2. Hold hælen i gulvet og løft forfoden og tæerne. Pres tæerne op i 5 sekunder, så du mærker det strammer på forsiden af skinnebenet.

   

  3.Så presser du tæerne i gulvet, mens du løfter hælen. Disse øvelser aktiverer de dybe muskler i underbenet, som er de vigtigste at få fat i, for at undgå blodpropper.

   

  4. Pres knæene sammen.

   

  5. Sid med knæene presset sammen, kryds fødderne ved anklerne og prøv at presse ydersiden af fødderne imod hinanden. Sid på samme måde og pres så det foreste ben bagud og det bagerste ben fremad. På denne måde aktiveres lårmusklerne, som er de største muskler vi har og dermed dem, der sender mest blod rundt i systemet.

   

  6. Skift og pres det modsatte ben frem/tilbage.

   

  7. Pres hændernes håndflader imod hinanden foran brystet.

   

  8. Kryds håndleddene og læg håndryggene imod hinanden - pres dem sammen.

   

  9. Hold højre arm ned lang siden af kroppen og bøj albuen 90 grader, således peger hånden fremad. Knyt hånden med tommelfingersiden opad.Ta´ så om højre hånds håndled med venstre hånd og hold igen, mens du prøver at dreje højre underarm udad.

   

  10. Med samme udgangsposition kan du holde på indersiden af højre håndled med venstre hånd og prøve at dreje højre underarm indad.

   

  11. Husk at trække vejret normalt.

   

  12. Udspænd nakken ved at lægge hovedet ned til siden, så langt du kan komme og hold udspændingen i 10-20 sekunder. Skift til modsatte side.

   

  13. Træk hagen ind og bøj hovedet forover og hold i 10-20 sekunder.

   

  14. Drej hovedet så langt du kan uden at dreje kroppen, og hold så i 10-20 sekunder

   

  15. Man kan variere i det uendelige. Er der tendens til lændegener, når du sidder så længe så udfør bækkenvippet.

   

  16. Træk navlen ind og ret op i lænden ved at svaje let i den nedertse del af ryggen, fald dernæst let sammen igen. Udfør 10-20 gange, men stille og roligt.

   

Carøe Kiropraktik

Holte Midtpunkt 23. 3d

2840 Holte

Tlf. 4542 2522

E-mail: reception@olecaroe.dk

Åbningstider

Mandag:   7 - 11   samt 14 - 17

Tirsdag:    7 - 11

Onsdag:   7 - 11    samt 14 - 17

Torsdag:  7 - 11

Fredag:    7 - 11

Persondata

politik

Rapportér en utilsigtet hændelse som patient eller pårørene